Doorgaan naar artikel
P1020073

Shadowplant Calathea

“The Living Plant” by Teun Valstar. Prachtige en unieke planten. Wist je dat de Calathea:

De Calathea

De Calathea is een goed houdbare tropische kamerplant in veel verschillende variëteiten. De plant staat bekend om zijn prachtige blad tekeningen, een echte eyecatcher dus. Het bijzondere aan deze planten zijn de bladeren die je ziet bewegen wanneer het donker wordt. Dit komt omdat het blad gewrichten heeft, deze worden gebruikt om de bladeren te sluiten wanneer het donker wordt. ’S Ochtends wanneer het weer licht wordt openen de bladeren zichzelf weer.

Oorsprong

De Calathea komt oorspronkelijk uit de dichtbegroeide regenwouden uit Zuid-Amerika. De Amazone bestaat uit veel schaduw door zijn hoge bomen. Dit is een ideale plek voor de Calathea, deze groeien aan de grond van het regenwoud. De schaduw van deze bomen beschermen de planten tegen verbranding van de felle zon. Vandaar de naam van onze kwekerij Shadowplant.

Asssortiment

Dottie 14cm

Insigne 19 cm

Orbifolia 27cm

Inspiratie & Tips

De Calathea is een hele dankbare en goed houdbare plant zolang je een paar eigenschappen ervan weet. Zo kan de Calathea niet tegen direct zonlicht. Geadviseerd wordt om de plant op een schaduw of halfschaduwrijke plek te zetten.

Home

Over ons

Ons bedrijf is volledig gespecialiseerd in Calathea’s. Wij zijn geïnspireerd door de prachtige tekening op de blad van de planten, en de vele soorten waar deze planten familie uit bestaat. In 1985 is het bedrijf opgericht en…

Shadowplant Teun Valstar

Gantellaan 1
2675SJ Honselersdijk

Volg ons op Facebook

[custom-facebook-feed]

nl_NL