Doorgaan naar artikel

Duurzaam

Milieu is bij ons een prioriteit. Om dit te realiseren maken wij onder andere gebruik van aardwarmte, biologische bestrijding, 100% gerecirculeerd water en steeds minder plastic verpakkingen.

Aardwarmte

Greenwell Westland is een aardwarmteproject van Shadowplant en 4 andere collega kwekers. In december 2011 is de boring 3 kilometer diep de grond ingegaan, door de aardlagen om zo heet water te realiseren om te kwekerijen te verwarmen. Door middel van gebruik te maken van geo-thermie is het CO-2 gebruik geminimaliseerd.

Dit duurzame initiatief heeft inmiddels de Westland Inspiration Award opgeleverd die op de dag van de duurzaamheid is uitgereikt tijdens het Westland Event.

Bij het winnen van aardwarmte worden er 2 putten geboord waarin buizen worden aangelegd. Om het warme water naar boven te pompen en het afgekoelde water weer naar bededen te pompen. De aardwarmte wordt via een warmtewisselaar afgegeven aan het leiding tracé naar de aangesloten bedrijven.

Biologische bestrijding 

Biologische bestrijding is de bestrijding van schadelijke organismen in de tuinbouw door een natuurlijke vijand van deze schadelijke organismen (vooral spint en trips) uit te zetten. De voordelen hiervan zijn dat het milieu niet meer belast wordt met bestrijdingsmiddelen.

Door de schadelijke organismen voedt de natuurlijke vijand zich waardoor deze overleeft en zich vermenigvuldigd. Momenteel maken wij op het bedrijf hier optimaal gebruik van.

Certificaten

Door middel van onze certificeringen kunnen we aantonen dat we zo milieuvriendelijk bezig zijn. Hierbij registreren we dagelijks alle meststoffen en energiebehoeften die nodig zijn om de Calathea te telen. De certificaten waar wij momenteel over beschikken zijn: MPS GAP, MPS A+ en SQ social qualified.

Minder plastic verbruik

Samen met de klant proberen we het verspillen van plastic afval optimaal te houden, denk hierbij aan gerecyclede materialen. Onze kweekpot wordt 100% geproduceerd door middel van oude pet fles doppen waardoor er geen schadelijke stoffen ontstaan. Ook gebruiken we steeds minder plastic verpakkingsmateriaal zoals hoezen richting onze klanten.

Shadowplant Teun Valstar

Gantellaan 1
2675SJ Honselersdijk

Volg ons op Facebook

[custom-facebook-feed]

nl_NL