Doorgaan naar artikel

Inspiratie

Door de prachtige bladtekeningen op de vele varianten is de Calathea een echte uitblinker van de woonkamer of kantoor. Wilt u weten welk soort het beste bij u past, kijk dan hieronder naar de inspiratie foto’s van onze planten.

Verzorging

De Calathea is een hele dankbare en goed houdbare plant zolang je een paar eigenschappen ervan weet. Zo kan de Calathea niet tegen direct zonlicht. Geadviseerd wordt om de plant op een schaduw of halfschaduwrijke plek te zetten. Let op! Zodra het zonlicht te fel is verbrandt het blad. Snij het blad eruit en zorg ervoor dat de plant op een andere plek komt te staan. Zet de plant ook niet op een tocht plek, daar kunnen de planten slecht tegen.

Tips

Verder is het belangrijk dat de plant 1 á 2 keer in de week een koffiebekertje water krijgt. Bij warm weer is het in huis/kantoor vaak ook warmer, dan kan de plant wat meer water hebben. Zodra de plant te droog is wordt de plant slapper, dit zie je aan de hangende/krullende bladeren. Zorg ervoor dat de plant geen natte voeten heeft, dit kan leiden tot wortelrot. De optimale kamer temperatuur voor de Calathea is tussen de 18 en 24 graden.

Verzorging

niet in direct zonlicht plaatsen, halfschaduw/schaduw is geen probleem

1 á 2 keer per week een scheut water, zomer wat meer, winter wat minder

tussen de 18 en 24 graden Celsius

voeding 1 keer per maand

niet in de tocht!

Wist je dat?..

  • De plant ’s avonds zijn bladeren sluit, en ’s ochtends weer opent, waardoor de Calathea ‘The Living Plant’ wordt genoemd.
  • De Calathea schadelijke stoffen in de lucht omzet en gebruikt als voeding.
  • De Calathea staat symbool voor een nieuw begin. Die betekenis komt van de Engelse uitdrukking ‘to turn a leaf’ wat de plant doet als het donker wordt.
  • In het amazone gebied worden de bladeren van de Calathea gebruikt als dakbedekking, om manden mee te vlechten en als medicijn.
  • De Calathea staat bekend als een van de meest luchtzuiverende plant.
  • In de winter is je Calathea niet zo dorstig, je kunt hem dan wat minder vaak water geven.

Shadowplant Teun Valstar

Gantellaan 1
2675SJ Honselersdijk

Volg ons op Facebook

[custom-facebook-feed]

nl_NL