Doorgaan naar artikel

Over ons

Ons bedrijf is volledig gespecialiseerd in Calathea’s. Wij zijn geïnspireerd door de prachtige tekening op de blad van de planten, en de vele soorten waar deze planten familie uit bestaat. In 1985 is het bedrijf opgericht en zijn wij begonnen met 2 soorten Calathea’s in 1 potmaat op een locatie van 5.000 m2. Op dit moment groeien er 12 verschillende soorten Calathea’s in 2 potmaten in een oppervlakte van 41.000 m2.

Door de jaren heen is het bedrijf ontwikkelt in een moderne kwekerij en zijn vooruitstrevend in het optimaliseren van de teelt. Hierbij maken we gebruik van moderne technieken zoals een volledig automatisch sorteringsysteem zodat elke plant de juiste vormen, dikte en hoogte heeft bij het uitleveren. Wij streven ernaar om altijd een topproduct af te leveren van hoogwaardige kwaliteit en houdbaarheid. Hiermee hopen we op vele tevreden consumenten.

 • 1986

  Bouw

  Bouw

  Bouw van de eerste werkschuur aan bestaande kas om de orders te verwerken

 • 1986

  Aller eerste kweek

  Aller eerste kweek

  De eerste Calathea’s worden gekweekt. Toen lag er al beton vloer met eb & vloed systeem. Het uitzetten was nog wel handwerk.

 • 1986

  Eerste kas vol

  Eerste kas vol

  Voor de eerste keer een kas vol met Calathea’s! Vanaf de start van dit bedrijf worden er al Calathea’s gekweekt, inmiddels nog steeds met meerdere potmaten en een breder assortiment.

 • 1989

  Eerste vrachtwagen

  Eerste vrachtwagen

  De eerste vrachtwagen aangeschaft in 1989. De veiling heeft natuurlijk altijd dichtbij gezeten dus ‘effe een ritje naar Naluk’ zat er vanaf begins af aan al in. Inmiddels worden de planten ook bij de veiling Aalsmeer geleverd.

 • 1990

  Oppotmachine

  Oppotmachine

  Voor het eerst machinaal oppotten met een Javo machine. Het oppotmachine was toen de tijd vrij modern. Deze tijd wordt dit nog steeds bij ons gebruikt met natuurlijk iets meer opties.

 • 1997

  Nieuwe vrachtwagen

  Nieuwe vrachtwagen

  De oude vrachtwagen werd in 1997 vervangen voor een nieuwe. Een nieuw logo en een nieuwe uitstraling wordt hierop bedrukt.

 • 1999

  Nieuwe schuur

  Nieuwe schuur

  1999 de bouw van de nieuwe (vooral grotere) schuur. De eerste schuur die werd gebouwd wordt te klein om alle order te verwerken. Ook komt er een dockshelter in deze schuur om het laden en lossen zo makkelijk mogelijk te maken.

 • 1999

  Extra afdeling

  Extra afdeling

  1999 tegelijk met de schuur werd er ook een stuk kas bijgezet. Meer orders betekend uiteraard meer productie, dus moest er wat gebeuren om dit te realiseren. Een extra afdeling dus.

 • 2000

  Watersysteem

  Watersysteem

  Eb & vloed watersysteem werkt in de nieuwe afdeling. Nog steeds wordt hier gebruik van gemaakt om de watergift en waterafvoer zo optimaal mogelijk te benutten.

 • 2002

  Verhoogde kas

  Verhoogde kas

  In 2002 werd de kas verhoogd voor een beter klimaat. Op de foto (het rechter gedeelte) werd de kas in zijn geheel een stuk verhoogd. Dit is gedaan om een beter klimaat te stimuleren.

 • 2002

  WPS afdeling

  WPS afdeling

  Nieuwbouw WPS afdeling, om de planten optimaal te kunnen sorteren. WPS staat voor ‘walking plant system’. Dit wordt letterlijk ook op deze manier gebruikt om de planten te kunnen sorteren op hoogte en dikte d.m.v. camera systemen.

 • 2002

  WPS afdeling (2)

  WPS afdeling (2)

  De goten waar de planten in komen worden aangebracht. De gesorteerde planten komen per lengte en/of dikte in een aparte goot te staan. Zodra de eerste groot en vol genoeg zijn worden deze via deze transport banden naar de kas verplaatst om uitgezet te worden.

 • 2008

  Opening nieuwe afdeling

  Opening nieuwe afdeling

  De opening van de nieuwe afdeling vol Calathea’s. Een feestelijke opening werd uitgebreid gevierd. Vooral omdat heel de afdeling volledig is geautomatiseerd.

 • 2012

  Green Well Westland

  Green Well Westland

  Aansluiting bij aardwarmtenet Greenwell Westland. Dit is een put die uit 3 km diepte heet water haalt om de kwekerij te verwarmen. Een duurzame manier om de kas op temperatuur te brengen. In december 2011 is er begonnen met de boring hiervan, toen werd de put samen met 4 collega kwekers in gebruik genomen.

 • 2019

  Uitbreiding

  Uitbreiding

  Uitbreiding om zoveel mogelijk aan de wens van de klant te voldoen. De bijna 6000 m2 die bijgebouwd is wordt gebruikt om meer aanbod te creëren. In 2019 waren de eerste planten klaar die uitgeleverd konden worden.

Shadowplant Teun Valstar

Gantellaan 1
2675SJ Honselersdijk

Volg ons op Facebook

[custom-facebook-feed]

nl_NL